malin og aina byavisa1

Supersmoothie i Moss søker om:

Skape arbeidsplasser og holde driften i gang i startfasen under etablering.

 

Derfor skal vi støttes:

Vi er to jenter, Malin og Aina, som har brukt all energi og sparepenger på å få denne butikken opp og gå. Vi er alenemødre til 2 og 3 barn og vi startet med å kjøpe en gammel, ødelagt salgsvogn som vi brukte ett år på å pusse opp. Vi har hatt mye problemer underveis med å få godkjenninger og diverse. Bilen streiket, fordi den ikke var sterk nok til å trekke vogna, vi hadde strømbrudd og mistet alle varene våre, vi har vært igjennom mye.
Når Malin ble gravid, tenkte vi å legge ned hele greia, men da ble vi etterlyst, folk ønsket å kjøpe smoothiene våre.
Vi tok et par runder med oss selv og fant ut at vi ville satse videre.
Vi solgte vogna vår og leide et lokale.
De pengene vi fikk for vogna, brukte vi til å pusse opp og kjøpe inn cafèutstyr og varer.
25.000,- er nesten ingenting å lage en hel cafè av, så vi har kjørt utallige runder og hentet gratis møbler som gis bort via finn, alt vi har gjort i cafeèn har vi tigget til oss og fått hjelp av venner til å anskaffe…
Nå har vi endelig fått serveringsbevilling, men på grunn av at kommunen har brukt nesten 3 måneder på å behandle søknaden, i tillegg til at det er særdeles hardt å starte en cafè som selger frosne drikker i desember, har vi gått i underskudd så det suser.
Vi får MASSE gode tilbakemeldinger, vi har kjempefornøyde kunder og folk har tro på oss. Det mangler et sted i byen som kan tilby sunne, enkle retter. Vi kan også tilby veiledning innenfor kosthold og ernæring da vi begge to har erfaring og utdannelse innen dette fra før.
Vi ønsker veldig hardt å drive videre, vi er over den verste kneika og får det til å gå rundt nå snart. Omsetningen er økende for hver uke, men vi greier ikke ta igjen underskuddet fra de siste månedene.
For å kunne beholde cafeèn vår og tilbudet om både nye arbeidsplasser og et sunt miljø i byen, håper vi dere kan støtte oss.
Vi tilbyr også et treffsted for folk som ønsker å kunne ha alt i fra spilekvelder, til temakvelder og møter. Vi ønsker at unge og gamle skal ha et alkoholfritt sted å kunne treffes for hygge og enkle, sunne vaner.

  • Supersmoothie søkte om 35.000 kr hos SpareBank 1.
  • Søknaden ble sendt inn 20. mars, 2012.